Wikityypit

On olemassa kolmea eri wikityyppiä: Opettaja, Ryhmä ja Opiskelija. Näiden lisäksi, aivan kuten kaikissa muissakin aktiviteeteissa, wikissä on käytössä Moodlen ryhmätilat (jotka asetetaan kurssin asetuksista, ei siis Wikin asetuksista): "Ei ryhmiä", "Erilliset ryhmät" ja "Näkyvät ryhmät." Käyttäjällä on siis yhdeksän eri mahdollisuutta:

Ei ryhmiä Erilliset ryhmät Näkyvät ryhmät
Opettaja Kurssilla on vain yksi wiki, jota vain opettaja voi muokata. Opiskelijat näkevät sisällön. Jokaiselle ryhmälle on vain yksi wiki, jota vain opettaja voi muokata. Opiskelijat näkevät vain oman ryhmänsä wikin. Jokaiselle ryhmälle on vain yksi wiki, jota vain opettaja voi muokata. Opiskelijat näkevät kaikkien ryhmien wikit.
Ryhmä Kurssilla on vain yksi wiki. Opettaja ja opiskelijat näkevät ja voivat muokata tämän wikin sisältöä. Jokaiselle ryhmälle on vain yksi wiki. Opiskelijat näkevät ja voivat muokata vain oman ryhmänsä wikiä. Jokaiselle ryhmälle on vain yksi wiki. Opiskelijat voivat muokata vain oman ryhmänsä wikiä. Opiskelijat näkevät kaikkien ryhmien wikit.
Opiskelija Jokaisella opiskelijalla on oma wikinsä, jota ainoastaan hän ja opettaja voivat muokata. Jokaisella opiskelijalla on oma wikinsä, jota ainoastaan hän ja opettaja voivat muokata. Opiskelijat näkevät ryhmänsä jäsenten wikit. Jokaisella opiskelijalla on oma wikinsä, jota ainoastaan hän ja opettaja voivat muokata. Opiskelijat näkevät kaikkien kurssin opiskelijoiden wikit.
Ellei ryhmätilaa ole pakotettu kurssin asetuksissa, se voidaan asettaa ryhmäikonista kurssin kotisivulta wikin luomisen jälkeen.
  • Opettaja voi aina muokata kaikkia kurssin wikejä.

Kaikkien ohje-tiedostojen hakemisto

 
Grafex Oppivirta